Over Nicole van Rossum

In de loop der jaren heb ik een passie ontwikkeld voor gezondheid. Zelf ben ik ooit gestart in het bedrijfsleven en was daar de balans in het gezonde leven kwijt. Na verschillende onderzoeken en diagnoses, kreeg ik te horen wat velen met mij te horen hebben gekregen: leer er maar mee leven, beter dan dit wordt het niet. 

Voor mij betekende dit juist een onderzoek naar waarom mensen ziek worden, waarom we bepaalde symptomen krijgen. Ik leerde om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid en ik leerde andere manieren om de balans weer te herstellen. 

Hieruit volgde dat ik deze kennis met anderen wilde delen: zowel met mensen als met dieren. 

Daarom ben ik bij de Homeopathie Academie Nederland gaan studeren. Hier volgde ik twee HBO-opleidingen: Klassieke Homeopathie Humaan en Klassieke Homeopathie Veterinair. Als derde opleiding volgde ik via Con Amore de opleiding Medische Basiskennis Humaan. Deze opleiding is geaccrediteerd door CPION.

Voor de opleiding Klassieke Homeopathie Humaan geldt dat ik daar nog 1 jaar voor in opleiding (i.o.) ben.

Nicole en de dieren

Dieren spelen van jongs af aan een grote rol in mijn leven. Honden zijn altijd een onderdeel geweest van mijn gezin vanaf mijn eerste jaar. We hadden vroeger konijnen met veel speelruimte, een pony (later een paard) en ik was altijd op de boerderijen in de omgeving te vinden. Dieren geven mij het gevoel van rijkdom. 

Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste pony en dat was het begin van jaren enorm veel plezier en geluk in de paardenwereld. Momenteel niet met een eigen paard, maar met het helpen van andere mensen met hun paarden. 

In 2009 kwam ik in aanraking met het mooie hondenras: de Flatcoated Retriever. Mijn grote liefde Sammy kwam bij ons gezin en ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Hij had allergieën, chronische oorontsteking en chronische anaalklierontsteking. We liepen vast in de behandeling en ik begon me te verkennen in de alternatieve geneeswijze. Na veel aanpassingen, kwam Sammy in balans en was hij vrij van ontstekingen. Hij was mijn leermeester. 

Sinds 2017 woont lieve Sterre bij ons. Ook een Flatcoated Retriever met een heel eigen karakter. Ze is een stabiele dame die heel goed in balans kan zijn. Door haar karakter, heeft ze me juist geleerd om goed te kijken naar je hond: wat heeft zij nodig om haar balans te behouden en zich goed te voelen.