Over Nicole van Rossum

In de loop der jaren heb ik een passie ontwikkeld voor gezondheid. Zelf ben ik ooit gestart in het bedrijfsleven en was daar de balans in het gezonde leven kwijt. Na verschillende onderzoeken en diagnoses, kreeg ik te horen wat velen met mij te horen hebben gekregen: leer er maar mee leven, beter dan dit wordt het niet. 

Voor mij betekende dit juist een onderzoek naar waarom mensen ziek worden, waarom we bepaalde symptomen krijgen. Ik leerde om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid en ik leerde andere manieren om de balans weer te herstellen. 

Hieruit volgde dat ik deze kennis met anderen wilde delen: zowel met mensen als met dieren. In de klassieke homeopathie wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Er wordt goed gekeken naar de oorzaak van symptomen, welke worden gezien als een signaal van een disbalans. De symptomen worden niet onderdrukt, maar vertaalt naar de passende homeopathische middelen. 

Ik heb mijn passie om kunnen zetten door het volgen van 2 HBO-opleidingen aan de Homeopathie Academie Nederland. Ik ben opgeleid tot klassiek homeopaat RH voor mensen en voor dieren. Ik ben in het bezit van een diploma Medische Basiskennis met CPION-accreditatie. 

Ik ben geregistreerd lid van de NVKH en de BKHD.