Ervaringen klassieke homeopathie voor dieren

Kater Loki was zijn stem kwijt

M. Bosman uit Culemborg, juli 2022

Loki is onze 3 jarige kater. Hij is een kruising tussen een Brits langhaar en een langharige vader van onbekende afkomst. Hij is een kat die graag praat. Rond de tijd dat hij gecastreerd moest worden, begon hij echt te schreeuwen. Het schijnt dat dit vaker voorkomt bij poezen dan bij katers, maar Loki kon er ook wat van. We waren blij dat hij weer rustiger werd na de castratie. Maar hij bleef wel regelmatig van zich laten horen. Tot hij op een dag zijn stem kwijtraakte. Er kwam alleen nog wat hoog gepiep uit ipv zijn katermiauw. De dierenarts wist niet wat er aan de hand was. Misschien een verkoudheid/ keelontsteking, maar dan zou zijn stem weer terug moeten komen en dat gebeurde niet. We zijn toen bij Nicole terecht gekomen en zij is Loki gaan behandelen. Langzaam maar zeker kwam zijn stem na maanden te zijn weggeweest weer terug! En niet alleen dat, hij werd ook zelfverzekerder naar de andere katten toe en hij kwam beter in zijn vel te zitten. Letterlijk ook want zijn vacht werd dikker en glanzender. Hij bleef nog een tijd een kraakje in zijn stem houden, maar ook die is vrijwel weg. We hebben nu een vrolijke, zelfverzekerde kater met stem die hij graag gebruikt!! Nicole heeft hem fantastisch behandeld met veel inzicht en liefde! Wij zijn er ontzettend blij mee! Dank je wel!!

Oudduitse Herder Flint met veel jeuk en paniek in de auto

Jan en Mar uit Zeist, oktober 2021

Wij gingen naar homeopaat Nicole met onze Oudduitse herder Flint omdat ze vanaf pup zoveel krabde en totaal in paniek raakte van de medeweggebruikers tijdens autoritjes.
Toen we voor het eerst kwamen had Flint al een laboratorium huid- en bloedonderzoek gehad via onze dierenarts en ze had een eliminatiedieet ondergaan. Maar niets hielp en de onderzoeken gaven geen afwijkingen of eventuele insecten te zien.

Wat wel hielp waren pillen voor de nacht, waardoor haar huid helemaal ongevoelig werd en ze daardoor voldoende nachtrust kreeg. Maar ja, houd je zoiets een heel herdersleven van 13 jaar vol?..
Nicole liet het ons uitgebreid vertellen en adviseerde homeopathische middelen. Dat waren flesjes waar Flint aan moest ruiken, nadat je ze een aantal slagen in je hand had gegeven. Die slagen, dat was de dosering zo leerden we en ook dat de reuk het snelste bij de hersens komt en het middel zo dus heel efficiënt verwerkt wordt.
Was allemaal nieuw voor ons.

Na een aantal malen van slagen aanpassen en uitproberen van reukflesjes, kunnen we nu zeggen dat we enorm geholpen zijn! De jeuk is verwaarloosbaar aan het worden en de autoritjes kan Flint nu aan zonder de medeweggebruikers grommend na te kijken of ronduit aan te vallen door tegen de achterramen van de auto te springen. Wijzelf hebben nu ook het vertrouwen dat het echt gewoon leuk gaat worden om met de auto ergens naartoe te gaan.

Kortom, we hebben een rustige, vriendelijke, meelevende hond gekregen die nu echt lekker in haar vel zit! Die, en daar zijn we van overtuigd, de hond geworden is die ze in wezen altijd al was, maar nu zonder die nerveus makende ruis.
Met heel veel dank aan Nicole voor haar geduldige en kalme begeleiding, waardoor je je vertrouwen in de afloop terug krijgt.

Boxer Pippa met allergieproblemen

Ondine Rumondor uit omgeving Utrechtse Heuvelrug, juli 2021

Met veel plezier raad ik Nicole bij iedereen aan die zijn dier het beste gunt en zich niet wilt blindstaren op de mogelijkheden die een dierenarts in het reguliere circuit aanbiedt.

Onze boxer Pippa heeft vanaf pup af aan te kampen met een voedselallergieDit uitte zich in haar huid en darmen, waardoor ze  belangrijke voedingstoffen niet meer kon opnemen. Ook had zij terugkerende eenzijdige oorontsteking.

De Faculteit Diergeneeskunde is niet verder gekomen dan een eliminatiedieet en de dierenarts schreef regelmatig antibiotica voor om de oorontsteking te bestrijden. 

Steeds weer op zoek naar het ideale voer werd penibel, omdat ze intolerantie opbouwde voor alles wat in begin wel goed ging. Op het laatst kon ze alleen nog maar puur geitenvlees en vis verdragen.

Op 7 jarige leeftijd verscheen er toch een lichtje aan de horizon. Nicole die zich heeft vastgebeten in de casus Pippa. Na een maand of 10 knapte Pip op. Bijna geen oorontsteking meer, mooie glanzende vacht, prachtige ontlasting, geen buikkrampen meer. De jeuk is verminderd, maar niet helemaal weg. Daarvoor wordt nog een middel gebruikt van de dierenarts, in een zo laag mogelijke dosis. 

Pippa is blij, want ze heeft nagenoeg geen last van haar lijf en we breiden heel voorzichtig haar voedingspatroon uit op zoek naar een goede balans.

Dankjewel Nicole!!!