Boxer Pippa met allergieproblemen

Ondine Rumondor uit omgeving Utrechtse Heuvelrug

Met veel plezier raad ik Nicole bij iedereen aan die zijn dier het beste gunt en zich niet wilt blindstaren op de mogelijkheden die een dierenarts in het reguliere circuit aanbiedt.

Onze boxer Pippa heeft vanaf pup af aan te kampen met een voedselallergieDit uitte zich in haar huid en darmen, waardoor ze  belangrijke voedingstoffen niet meer kon opnemen. Ook had zij terugkerende eenzijdige oorontsteking.

De Faculteit Diergeneeskunde is niet verder gekomen dan een eliminatiedieet en de dierenarts schreef regelmatig antibiotica voor om de oorontsteking te bestrijden. 

Steeds weer op zoek naar het ideale voer werd penibel, omdat ze intolerantie opbouwde voor alles wat in begin wel goed ging. Op het laatst kon ze alleen nog maar puur geitenvlees en vis verdragen.

Op 7 jarige leeftijd verscheen er toch een lichtje aan de horizon. Nicole die zich heeft vastgebeten in de casus Pippa. Na een maand of 10 knapte Pip op. Bijna geen oorontsteking meer, mooie glanzende vacht, prachtige ontlasting, geen buikkrampen meer. De jeuk is verminderd, maar niet helemaal weg. Daarvoor wordt nog een middel gebruikt van de dierenarts, in een zo laag mogelijke dosis. 

Pippa is blij, want ze heeft nagenoeg geen last van haar lijf en we breiden heel voorzichtig haar voedingspatroon uit op zoek naar een goede balans.

Dankjewel Nicole!!!